miercuri, 15 august 2007

Bate Borisov-Steaua(analiza dinaintea meciului)

La prima vedere , acest meci este unul usor avand in vedere formatia pe care Steaua o va intalni in aceasta seara. Comparand cele doua formatii si analizand si alti factori , am spune ca Steaua este favorita certa , si asa si este, dar nu se stie niciodata peste ce surprize neplacute putem da, asa ca sunt sigur ca domnul Hagi si-a luat toate masurile pentru a aborda in cel mai profesionist mod acest joc. Citind printre paginile Gazetei am vazut si posibilul prim' 11 al Stelei care arata in felul urmator: Zapata,Petre Marin, Goian, Rada, Nesu,Nicolita,Radoi, Plesan,Croitoru,Neaga si Dica. Un 11 care a fost des folosit in ultimul timp si care incepe sa se lege cat de cat desi mai este mult pana acolo. Nu stiu cat de bine va juca Steaua , dar foarte important este sa marcheze si daca se poate de mai multe ori , pentru a transa intr-un fel calificarea daca nu 100% macar 70-80%. Pentru asta trebuie multa concentrare,determinare si lupta pentru ca bielorusii stiind ca sunt inferiori Stelei se vor arunca la joc , si presimt ca o vor face destul de dur lasand astfel si ceva urme in randul fotbalistilor romani. Cred ca ar fi cazul ca si Neaga sa-si dea drumul la joc si sa nu mai rateze, Plesan sa arate in continuare jocul bun prestat cu Poli Iasi, iar ceilalti sa o faca mai bine decat in precedentele intalniri care le-au avut in acest debut de sezon.
Din cate se pare accidentatii din tabara stelista au inceput recuperarea si antrenamentele, iar pentru grupele UCL , daca se vor califica, Gheorghe Hagi va avea un lot complet la dispozitie, asa cum el insusi si-a dorit. Insa pentru a ajunge acolo, trebuie trecut peste cei de la Borisov si in mare stil cu goluri multe , caci daca nici peste acestia nu trec la o diferenta de goluri multe , presimt ca in Liga ne va fi tare greu...

Lazio-Dinamo(analiza de dupa meci)

Lazio-Dinamo, un meci care parca a curs intr-o singura directie, doar spre poarta lui Bogdan Lobont care a facut o partida mare. Tot ma intreb , cate goluri ar fi luat Dinamo daca Lobont nu era in mare forma si nu apara si acel penalty? Sa fi fost vreun 4,5-1? Cred ca acela ar fi fost scorul corect. Ceea ce este pacat , este ca vor fi foarte multi indisponibili pentru meciul retur de pe Lia Manoliu: Zicu, Nastase,Moti,Oprita,Margaritescu etc. S-a vazut aseara lipsa de concentrare si experienta a multor fotbalisti din lotul campioanei, desi eu am spus in articolul in care am facut analiza partidei Dinamo-Lazio dinaintea meciului, ca unii jucatori ai lui Rednic vor compensa lipsa de experienta cu ambitie si devotament... dar se pare ca cei care au gresit au fost cei care credeam ca au mai multa experienta. Dupa meci oficialii celor de la Dinamo au plecat cu unele regrete de pe Olimpico deoarece ei credeau ca puteau obtine victoria. Cum poti gandi asa cand adversarul te-a dominat 80 de minute din cele 90 ?! Ca au avut superioritate numerica pe teren si nu au marcat ? Asta ii alta problema care tine de jucatori , de puterea lor de a mai continua si de a rezista la efort. S-au precipitat cand au avut mingea, iar cand nu o aveau , cei de la Lazio facea magarusul cu ei. Sa speram ca returul de peste doua saptamani sa decurga in favorea echipei Dinamo, desi eu sunt cam sceptic pentru aceasta partida. Italienii joaca mai bine in deplasare decat acasa asa ca ma tem ca Dinamo vor avea mari probleme, desi nu doresc acest lucru..
Un lucru care cumva m-a facut sa rad este declaratia lui Borcea care spera ca stadionul Lia Manoliu va fi plin. Imi este tare greu sa cred acest lucru, iar daca va fi jumatate sa fie multumit !