luni, 20 iulie 2009

40 de ani si istoria continua

Astazi, 20 iulie se implinesc 40 de ani de la primul pas facut pe luna de catre Neil Armostrong. Multi spun ca acest lucru nu ar fi avut loc si sunt doar conspiratii si nimic mai mult. Parerile sunt impartite iar adevarul probabil ca nu va iesi niciodata la iveala. Cert este ca misiunile navetei Apollo 11 au fost un real succes, daca ne luam dupa declaratiile oficialilor NASA iar toate incercarile anterioare Apollo 7,8,9,10 si cele care au urmat pana in anul 1972 (cand a fost ultima aparitie a omului pe luna) au facut sa trezeasca in mintile cercetatorilor de la Agentia Spatiala Americana ca se poate trai si pe singurul satelit natural al pamantului, luna.
Faptul ca americanii au mintit cu aterizarea pe luna, nu poate fi dovedit mai ales ca acest lucru face parte de domeniul TOP SECRET si cred ca poate au dorit sa le ia fata rusilor care in permanenta au reprezentat o amenintare pentru poporul american. Un lucru este insa sigur si poate fi usor cercetat, americanii investesc imens in studiile spatiale. Un exemplu este bugetul alocat pentru urmatorii 12 ani doar pentru urmatoarea aselenizare din 2018 care este de 200 miliarde de dolari. Un buget care este mai mare decat PIB-ul Romaniei(aflat in momentul de fata in jurul sumei de 140-150 miliarde de euro anual), buget care ar permite chiar si crearea unor baze si roboti care sa permita deplasarea pe astru. Un lucru interesant pe care americanii de fapt vor sa-l faca este folosirea lunii ca rampa de lansare spre planeta rosie, Marte, unde se presupune ca ar exista viata. Acest lucru ar fi posibil dupa anul 2024, cand se va incepe "atacul" asupra planetei.
Pentru a vedea cum a decurs procesul de aselenizare, am sa postez un filmulet facut 3D destul de relevant, gasit pe internet:

Ne schimbam?

De cateva zile ma tot bate gandul sa modific putin profilul blogului meu, si anume sa includ in articolele mele si alte domenii de interes general. Deci, am sa incerc sa comentez cat se poate de obiectiv o gama larga de noutati.